Bulgurové rizoto
6. března 2024Grilované kuřecí prso s hráškovobramborovou kaší
8. března 2024Představte si křupavý a bezlepkový korpus, lahodná krémová náplň s bohatou sýrovou chutí a šťavnatou zeleninou, která se na jazyku rozplývá v dokonalé harmonii. To vše je bezlepkový quiche! Mnoho dalších chutných receptů najdete ve výzvě Jídelníček bez lepku a bez laktózy !
ingredience:
brambory (400 g)
cibule (1 ks)
cuketa (40 g)
smetana ke šlehání 33% (200 g)
sýr Camembert (50 g)
sýr Eidam 30% (40 g)
sýr Gorgonzola (30 g)
vejce (4 ks)
šunka vepřová 86%+ (200 g)
postup:
Brambory si očistíme a nastrouháme na struhadle na jemné plátky. Osolíme a počkáme až brambory pustí trochu vodu. Mezitím si nachystáme veškeré suroviny, které chceme do koláče použít – šunku, sýry, můžeme přidat i cuketu, cibulku, žampióny. Vše nakrájíme na malé kousky. Pak si přichystáme do misky vajíčka, která lehce prošleháme se smetanou, přidáme ještě muškátový oříšek, sůl, pepř, čerstvý tymián. Nastrouhané brambory si scedíme a osušíme papírovým ubrouskem. Poklademe do vymazané zapékací mísy. Tvoříme korpus celého koláče, takže je potřeba plátky skládat důkladně i do stran. Korpus dáme předpéct do trouby, cca 15 minut. Pak naskládáme šunku, sýry a zalijeme směsí z vajíček a smetany a dáme upéct přibližně 15 – 20 minut. Dobrou chuť!
doba přípravy: 60 minut
Bezlepkový quiche je lahodný a univerzální pokrm, který si zamiluje celá rodina. Je to ideální volba pro ty, kteří hledají zdravější a chutnější alternativu k tradičnímu quiche.
Vyzkoušejte tento recept a užijte si symfonii chutí na talíři!
Dobrou chuť