Ve výzvě mi vyhovovalo, že jsem měla jídelníček a věděla jsem, že to je takhle v pořádku.
13. března 2021Lukášova cesta na vrchol a zase dolů
15. března 2021Jednoduchá, chutná, rychlá a ještě zahřeje! Určitě bude chutnat i tvým dětem.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Suroviny pro 4 porce:
- 1 stroužek česneku
- 400 g hlávkové kapusty
- 2 lžíce slunečnicového oleje
- 750 ml zeleninového vývaru
- 1 lžička drceného kmínu
- 1 lžička sušené majoránky
- 200 ml sójové smetany (můžete nahradit jakoukoliv na vaření)
- 4 lžíce pražených neloupaných slunečnicových semínek na ozdobu pár lístků čerstvé majoránky na ozdobu
- 1 lžička soli
- ½ lžičky mletého černého pepře
Postup přípravy:
- Cibuli a česnek oloupej a nakrájej na malé kostičky, kapustu na proužky.
- V hrnci rozehřej olej a na středním plamenu orestuj cibuli s česnekem. Přimíchej kapustu, zalij vývarem a přiveď k varu.
- Do polévky přidej sůl, pepř, drcený kmín a sušenou majoránku. Vař na mírném plameni, dokud kapusta nezměkne (20 minut).
- Vše rozmixuj tyčovým mixérem na jemný krém a zjemni smetanou.
- Polévku můžeš před servírováním dozdobit praženými slunečnicovými semínky a čerstvou majoránkou.
Dobrou chuť!
Zajímavosti:
Hlávková kapusta díky obsahu vlákniny, vitamínů a minerálů významně přispívá k posílení imunitního systému. Což je především v zimním období nedocenitelné.