Daniela (35): Okolí se mě ptalo, na čem frčím
24. března 2021Jaké pikantnosti nám na sebe prozradila Kristýna Kohoutová alias Píšu, protože víno
1. dubna 2021Miluješ luštěniny, ale nebaví tě čekat až změknou?
Tahle krémová polévka z červené čočky s mrkví a rajčaty ti ušetří čas. Červená čočka se totiž rychle rozvaří a zároveň si ponechá svou charakteristickou chuť. Náš recept ocení i vegani, protože v polévce není ani kapka smetany.
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Suroviny na 4 porce:
- 2 lžíce olivového oleje
- 1 jarní cibulka nasekaná najemno
- 200 g mrkve
- 2 stroužky utřeného česneku
- 30 g rajčatového protlaku bez cukru
- 200 g krájených rajčat
- 150 g červené čočky
- 1 litr zeleninového vývaru
- 1 lžička sušeného tymiánu
- Sůl
- Pepř
Postup přípravy:
-
- Na olivovém oleji osmahneme cibulku. Přidáme mrkev a opékáme cca 5 minut.
- Na pánev přidáme utřený česnek a opékáme další 2 minuty.
Přimícháme rajčatový protlak, rajčata a vše zalijeme vývarem.
- Polévku přivedeme k varu a přisypeme červenou čočku společně s tymiánem.
- Vaříme do změknutí čočky, což trvá cca 25 minut.
- Nakonec dochutíme solí a pepřem.
Pokud chceme, můžeme do polévky přidat i špetku sušeného chilli.
A je hotovo, dobrou chuť!
Co by se ti mohlo hodit: Další zdravé a chutné recepty najdeš ZDE
Mohlo by tě zajímat: Dáváš přednost klasickým pokrmům z masa? Nebo jsi naopak vegetarián? Součástí naší nejnovější výzvy ZHUBNI NAFURT jsou 4 variace jídelníčků, klasický s masem, vegetariánský, bez lepku či bez laktózy. Je jen na tobě na co budeš mít v daný den chuť a který z nich si vybereš.
Autor receptu: Inspirovali jsme se receptem od jimezdrave.cz