Pánevní dno: Klíč ke zdraví a spokojenosti
5. března 2024Bezlepkový Quiche: Lahodná symfonie chutí pro všechny!
7. března 2024Hledáte recept na chutné a zdravé rizoto, které je zároveň bez lepku? Zkuste bulgurové rizoto! Bulgur je skvělou alternativou k rýži a je plný vlákniny a bílkovin.
ingredience:
cibule (30 g)
cuketa (30 g)
bulgur (50 g)
hrášek (20 g)
mrkev (30 g)
paprika červená (30 g)
paprika žlutá (30 g)
zeleninový vývar (300 ml)
kukuřice konzervovaná (15 g)
olej olivový (5 ml)
prsa krůtí (150 g)
postup:
Veškerou zeleninu si omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Krůtí prsa si očistíme, osolíme, opepříme a přidáme koření podle chuti. V tomto receptu je použito trochu kari, kurkumy a místo klasické soli – sůl bylinková.
V hrnci na kapce olivového oleje opečeme cibulku. Postupně přidáme veškerou zeleninu a na závěr bulgur. Necháme chvilku vše společně orestovat. Zalijeme vývarem nebo vodou 2 cm nad hladinu. Vaříme do změknutí bulguru. Vývar přidáváme dle potřeby a na závěr necháme tekutinu odpařit – zredukujeme.
Jakmile máme hotové rizoto, tak si na nepřilnavé pánvi opečeme krůtí prsa a máme hotovo.
doba přípravy: 50 minut
Tento recept je skvělou volbou pro ty, kteří hledají chutný a zdravý způsob, jak si vychutnat rizoto ve zdravější podobě.
Mnoho dalších chutných receptů najdete ve výzvě Zhubni nafurt 2.0 !
Dobrou chuť