Seitan na zelenině
17. března 2024Paleo strava aneb dieta lovců-sběračů
19. března 2024Dýňové noky jsou lahodné, zdravé a snadné na přípravu. Tato pochoutka potěší chuťové pohárky celé rodiny a zaručeně vám zpříjemní den.
ingredience:
dýně (200 g)
mouka špaldová celozrnná (100 g)
sušená šunka (100 g)
sůl
pepř
bazalka
muškátový oříšek
postup:
Očištěnou dýňi nakrájíte na kostičky, osolíte, opepříte (já použila bílý pepř) a dáte upéct do měkka do trouby na 200°C cca 15 minut.
Upečenou dýni rozmixujete tyčovým mixérem, přidáte pár lístků bazalky a špetku muškátového oříšku.
Pak už jen postupně zapracováváte mouku, dokud těsto nemá dobrou konzistenci na vytvarování noků. Noky vaříme v osolené vodě – hotové jsou až vyplavou na hladinu.
Pak už jen stačí opéct na pánvi šunku, přidat noky, čerstvou bazalku a je hotovo.
doba přípravy: 60 minut
Tipy:
- Do těsta na noky můžete přidat strouhaný parmazán nebo jiné bylinky, například tymián či rozmarýn.
- Noky můžete podávat s máslovou omáčkou, smetanovou omáčkou nebo s pestem.
- Dýňové noky chutnají také zapečené v troubě se sýrem.
Dobrou chuť