Dnes pro tebe máme další recept, tentokrát na grilovaná krůtí prsa v citronové marinádě s grilovanou zeleninou. Tu můžeš vyměnit třeba za zeleninový salát. Připravíš na kterémkoliv grilu či grilovací pánvi.
Ingredience:
2 krůtí prsa
Šťáva z 1 citronu
2 stroužky česneku (prolisované)
1 lžíce olivového oleje
Sůl a pepř podle chuti
Čerstvé bylinky (např. tymián nebo rozmarýn)
Postup:
Smíchej citronovou šťávu, česnek, olivový olej, sůl, pepř a bylinky. Krůtí prsa nalož do marinády a nech odležet alespoň 30 minut. Rozpal gril nebo grilovací pánev a prsa griluj z každé strany 5–7 minut, dokud nejsou propečená. Podávej s čerstvým zeleninovým salátem nebo grilovanou zeleninou.
Grilovaná zelenina k citronovému krůtímu prsu:
Papriky: červené, žluté nebo oranžové papriky nakrájené na širší proužky.
Lilky: nakrájené na plátky a jemně posolené pro odstranění hořkosti.
Šalotky nebo cibule: rozkrojené na čtvrtiny.
Cherry rajčata: nech je v celku nebo napíchej na špejli.
Chřest: odlom spodní tvrdou část, zbytek nech vcelku.
Postup na grilování zeleniny:
Nakrájej zeleninu na stejnoměrné kousky, aby se grilovala rovnoměrně. Smíchej ji s olivovým olejem, špetkou soli, pepřem a oblíbenými bylinkami (např. tymián, oregano nebo bazalka). Griluj na rozpáleném grilu nebo pánvi 3–5 minut z každé strany, dokud zelenina nezměkne a nezíská jemně orestovaný povrch.
Tato kombinace zeleniny krásně doplní chuť krůtího masa a zajistí dostatek vlákniny a vitamínů.
Tento a soustu dalších chutných receptů najdeš ve výzvě Sacharidové vlny 2.0 !
Dobrou chuť!