Bezlepkový Quiche: Lahodná symfonie chutí pro všechny!
7. března 2024Halloumi burger – bezlepkové housky
9. března 2024Představte si: šťavnaté a křupavé grilované kuřecí prso v dokonalé harmonii s jemnou a krémovou hráškovobramborovou kaší. To vše s vůní grilu a letní atmosféry. To je grilované kuřecí prso s hráškovobramborovou kaší! Mnoho dalších chutných receptů najdete ve výzvě Zhubni nafurt 2.0 !
ingredience:
kuřecí prsa (150 g)
brambory (120 g)
hrášek (100 g)
mléko polotučné 1,5% (200 ml)
máslo (20 g)
postup:
Oloupeme si brambory, nakrájíme na malé kousky a dáme je vařit do osolené vody.
Mezitím co se nám vaří brambory, tak si očistíme kuřecí prsa, osolíme, opepříme a přidáme čerstvé bylinky, necháme marinovat.
Jakmile jsou brambory uvařené na zkus, přidáme k ním zelený hrášek, necháme je do vařit do měkka a pak zcedíme. Přidáme máslo, prvně brambory s hráškem rozmačkáme a pak spolu s mlékem vyšleháme šlehačem kaši.
Na nepřilnavé pánvi si upečeme kuřecí steak. Před podáváním ho nakrájíme na plátky a dáme na kaši. Dobrou chuť!
doba přípravy: 40 minut
Tipy:
- Pro pikantnější chuť kuřecí prsa marinujte v pikantní marinádě.
- Místo grilování kuřecí prsa můžete upéct v troubě.
- Hráškovobramborovou kaši můžete ochutit bylinkami, jako je petrželka nebo pažitka.
Grilované kuřecí prso s hráškovobramborovou kaší je lahodný a vyvážený pokrm, který si zamiluje celá rodina. Je to ideální volba pro letní grilování a osvěžení v horkých dnech.
Dobrou chuť