Grilované kuřecí prso s hráškovobramborovou kaší
8. března 2024Epsomská sůl – detoxikační prostředek bohatý na hořčík
10. března 2024Už vás nebaví klasické hamburgery? Hledáte něco nového, chutného a bez lepku? Pak je halloumi burger s bezlepkovými houskami to pravé pro vás!
Halloumi je grilovaný sýr, který pochází z Kypru. Je pevný, slaný a má lehkou žvýkací konzistenci, která je ideální pro burger. Bezlepkové housky jsou vyrobeny z kvalitních surovin a chutnají stejně skvěle jako klasické housky.
ingredience:
mouka bezlepková (140 g)
vejce (1 ks)
kypřící prášek do pečiva (7 g)
sůl (3 g)
tvaroh měkký odtučněný (80 g)
mléko polotučné 1,5% (15 ml)
olej řepkový (15 g)
sýr Halloumi (110 g)
salát ledový (40 g)
rajčata (1 ks)
jogurt bílý 3,5% (10 g)
postup:
Začneme houskami, z bezlepkové mouky, prášku do pečiva, soli, nízkotučného tvarohu, mléka a oleje zpracujeme těsto, které necháme chvilku odpočinout. Pak z něj vytvarujeme housky, které dáme na plech s pečícím papírem. Housky pomažeme rozšlehaným vajíčkem a mírně je nakrojíme do křížku aby nám nepukly. Dáme péct na cca 20 minut na 180°C. Jakmile máme housky upečené, můžeme začít připravovat samotný burger. Halloumi si nakrájíme na plátky a na suché pánvi opečeme s obou stran, můžeme lehce dosolit. Pak už jen kompletujeme. Burger si můžete poskládat podle vlastní chuti. V tomto receptu je základ houska, trochu jogurtu s česnekem, mix listových salátů, salsa se sušených rajčat a halloumi.
doba přípravy: 40 minut
Halloumi burger s bezlepkovými houskami je lahodný a zdravý pokrm, který si zamiluje celá rodina. Je to ideální volba pro letní grilování a osvěžení v horkých dnech.
Vyzkoušejte tento recept a užijte si gurmánský zážitek!
Dobrou chuť