Černá čočka se sýrem halloumi: Kulinářská symfonie barev a chutí
24. března 2024Éčka: skryté zlo v našem jídle?
26. března 2024
Kari s jasmínovou rýží: Cesta do světa exotických chutí
Toužíte po kulinářském dobrodružství? Pak je kari s jasmínovou rýží tou pravou volbou pro vás! Tento lahodný a aromatický pokrm vás přenese do slunné Indie a zaručeně potěší vaše chuťové pohárky.
ingredience:
mrkev (40 g)
paprika červená (40 g)
cuketa (30 g)
hrášek (30 g)
kokosové mléko (200 ml)
rýže (80 g)
cibule (1 ks)
stehna kuřecí s kůží (100 g)
ghí
postup:
Na lžičce ghí nebo oleje orestujeme kuřecí prsa, přidáme kvalitní karipastu, chvilku restujeme, přidáme kokosové mléko a zeleninu.
Dusíme dokud není maso měkké.
Na závěr přidáme do kari čerstvý nasekaný koriandr.
Rýži připravíme dle návodu a zvoleného typu a máme hotovo.
doba přípravy: 40 minut
Kari s jasmínovou rýží je:
- Plný vitamínů a minerálů: Zelenina a koření v omáčce kari obsahují mnoho důležitých vitamínů a minerálů.
- Zdravý a výživný: Kari s jasmínovou rýží je vyvážený pokrm, který vám dodá potřebnou energii.
- Vhodný pro celou rodinu: Kari s jasmínovou rýží si užijí i ti nejmenší.
- Snadný a rychlý na přípravu: Omáčku kari i rýži zvládnete uvařit během pár minut.
- Ideální pro oběd i večeři: Kari s jasmínovou rýží je lehký a zdravý pokrm, který se hodí pro oběd i večeři.
Dobrou chuť