Zdravější medovník bez mouky
2. ledna 2024Zázrak jménem ČESNEK. Aromatická a především léčivá potravina, přezdívaná jako KRÁL KOŘENÍ.
5. ledna 2024Ingredience:
25 g baby špenátu
70 g celozrnného kuskusu
70 g krůtích prsou
20 g sušených rajčat v oleji
½ mozzarelly
Sůl, pepř, sušený česnek
Postup:
Baby špenát omyjeme, spaříme vroucí vodou asi na 30 sekund a vložíme do ledové vody, čímž si zachová svěží zelenou barvu. Scedíme a necháme okapat. Krůtí prsa omyjeme, osušíme, odkrojíme 2 velké řízky, naklepeme a jemně osolíme. Na řízky rozdělíme okapaný špenát, přidáme kousky sušených rajčat v oleji, na plátky nakrájenou mozzarellu a vše zabalíme do ruličky. Můžeme ji omotat provázkem nebo prošpikovat párátkem. Zabalené závitky vložíme do pekáčku, přilijeme trochu vody a dáme malý kousek másla. Pečeme cca 20 min odkryté v troubě, vyhřáté na 200 ° C. Mezitím si dáme kuskus do misky, přidáme trochu soli, pepře a sušeného česneku. Vše zalijeme horkou vodou nebo horkým kuřecím vývarem (v tomto případě kuskus nesolíme!) , zakryjeme a necháme nabobtnat.
Dobrou chuť!