Bezlepkové obiloviny: Pestrost bez obav
30. května 2024Zdravé zobání: Kouzlo malých svačinek
5. června 2024
Ghí, často označované jako přepuštěné máslo, je původně indické máslo, jehož celosvětová obliba vzrostla díky jeho pozoruhodným výhodám pro zdraví a hubnutí. Povíme si něco o původu a výživových benefitech ghí a o jeho roli při podpoře zdraví a hubnutí.
Co je ghí?
Jde o formu čistého máslového tuku, který byl odstraněn z mléčných pevných látek a vody, což z něj činí čistý zdroj tuku s výraznou, ořechovou chutí. Tento proces odstranění vody a bílkovin z másla zvyšuje jeho kouřový bod, což z něj činí vhodnou alternativu pro vaření a pečení při vysokých teplotách. Ghí lze připravit i z másla bez laktózy.3 benefity pro zdraví
- Zdravé tuky
- Vitamíny a minerály
- Podpora trávení