Epsomská sůl – detoxikační prostředek bohatý na hořčík
10. března 20248 přírodních způsobů, jak se zbavit stresu
14. března 2024Toužíte po královské hostině? Pak je šafránové risotto tou pravou volbou pro vás! Toto lahodné a luxusní jídlo je plné bohaté chuti a zlatavé barvy, která rozzáří váš stůl.
ingredience:
šalotka (10 g)
víno suché (50 ml)
zeleninový vývar (300 ml)
krevety (100 g)
rýže (60 g)
olej olivový (10 ml)
postup:
Na lžičce oleje orestujeme šalotku, přidáme rýži a orestujeme. Poté přidáme 1dcl vína a necháme vše odpařit, aby nám v jídle nezůstal žádný alkohol, ale pouze jen chuť. Přidáme šafrán a špetku kurkumy. Následně vše zalijeme vývarem. Risotto neustále mícháme a přidáváme další vývar, než se rýže neuvaří takzvaně na zkus. Mezitím si na pánvi na kapce olivového oleje opečeme krevety. Doporučuji dochutit pouze solí, pepřem – kdo má rád, tak chilli a úplně na konec zakápnout šťávou z limetky. Hotové risotto podáváme s krevetami a lístky mixu salátu. Můžeme vylepšit hoblinkami parmezánu.
doba přípravy: 40 minut
Připravte si šafránové risotto a užijte si božskou chuť slunce na vašem talíři!
Dobrou chuť